Voet voor voet weer in beweging

Orthopedie en de zorgverzekering

Een op maat gemaakt hulpmiddel hoeft u niet altijd zelf te betalen. Hoewel het voor ons niet te zeggen is welke middelen door uw verzekeraar wel of niet vergoed worden, willen we op deze pagina wel wat meer informatie bieden. Voor specifieke vragen kunt u het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Over De Vroom Orthopedie in Veldhoven

De Vroom Orthopedie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Of uw hulpmiddel vergoed wordt en voor welk bedrag is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw polis. In sommige gevallen wordt een hulpmiddel alleen vergoed met de juiste medische indicatie. Er kan sprake zijn van een eigen bijdrage en eigen risico.

 

Het eigen risico 
In 2024 heeft iedere verzekerde van 18 jaar of ouder een verplicht eigen risico van € 385,-.

Verschillende verzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico in termijnen te betalen. Hierover betaalt u in de meeste gevallen geen rente.

Neem contact op met De Vroom Orthopedie

De afspraken verschillen echter per verzekeraar. Wilt u weten of uw verzekeraar deze regeling ook biedt, dan raden wij u aan contact met hen op te nemen. 

 

Wettelijke eigen bijdrage schoenen 
Voor semi-orthopedische en orthopedische schoenen geldt voor 2024 een wettelijke eigen bijdrage van € 130.00 Voor kinderen tot 16 jaar geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 65.00

Komt u er niet uit ? Neem dan contact met ons op of met uw zorgverzekeraar.